als je dit ziet heb ik iets opgefokt... Foto gemaakt door Wieke van RosmalenKlik hier om mijn CV als .pdf te downloaden.

facebook
instagram
youtube

Booi is als maker verbonden aan De Nieuwe Oost &
Feikes Huis

doneer bitcoin

Booi Kluiving (Amsterdam, 1994) studeerde in juni 2018 af aan de Toneelschool Arnhem. Hij maakt theater over digitale cultuur en al haar subculturen en niches. Vanuit zijn persoonlijke fascinatie onderzoekt hij de communicatie in deze werelden en de invloed hiervan op de populaire cultuur. Hij dompelt zich volledig onder in deze digitale subculturen, en omringt zich met mensen uit deze werelden. Hierdoor kan hij de voor- en nadelen die de verschillende digitale werelden met zich meebrengen laten zien. Hierbij zoekt Kluiving ook naar nieuwe vormen van vertelling en gebruikt hij elementen die hij in deze online werelden aantreft. Dit doet hij zowel in tekst als in beeld.

Tijdens zijn studie heeft hij onder andere in de voorstelling ‘Normale Gewone Mensen’ van Toneelgroep Oostpool gespeeld. In 2017 speelde hij zijn zelfgeschreven solo ‘Plastic’, een cross-over tussen spoken-word en een klassieke theatertekst.
In september 2018 maakte hij bij De Nieuwe Oost de voorstelling KEK: een voorstelling die de vraag waarom de internetgeneratie zich niet begrepen voelt probeert te beantwoorden.
In februari 2020 ging zijn voorstelling Let’s Play in première. In deze voorstelling onderzoekt Booi via games de betekenis van spel in het leven. In 2022 maakt hij een voorstelling over memes.

Contact

email: booikluiving@gmail.com

Voor boekingen en vragen over De Memers
en/of de Analoge Meme Maker© kan je ook contact opnemen met:
De Nieuwe Oost

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van Booi's toekomstige onderzoeken en voorstellingen? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief.